Balıkesir Gönen Kaplıcaları Neye İyi Gelir?
Balıkesir kaplıcaları hangi hastalıklara iyi gelir?, Ekşidere, 10902 Gönen/Balıkesir Gönen
Kaplıca suyunun kalsiyum, sülfat, klorür ve sodyum içeriğine sahip olduğu bilinmektedir. Kaplıca suyunun romatizma, kalp ve damar hastalıkları, kas ve iskelet sistemi travmaları, bel fıtığı, boyun fıtığı ve kireçlenme gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği düşünülmektedir.
Balıkesir kaplıcaları hangi hastalıklara iyi gelir?
Balıkesir kaplıcaları hangi hastalıklara iyi gelir?,
Ekşidere, 10902 Gönen/Balıkesir Gönen Kaplıca suyunun kalsiyum, sülfat, klorür ve sodyum içeriğine sahip olduğu bilinmektedir. Kaplıca suyunun romatizma, kalp ve damar hastalıkları, kas ve iskelet sistemi travmaları, bel fıtığı, boyun fıtığı ve kireçlenme gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği düşünülmektedir. Gönen kaplıca suyu içilir mi?
Gönen kaplıca suyu içilir mi?,
Kaplıcada Tedavi Olunan Hastalıklar:
Romatizma, kireçlenme, sinirsel ve ruhsal hastalıklar, kas ve damar rahatsızlıkları, kırık vakaları, ameliyat sancıları, ayak,sırt, bel ağrıları, lumbago, panomi, eklem sertlikleri, zayıflama ve uyku bozukluklarına iyi gelmektedir. Kaplıca suları hangi hastalıklara iyi gelir?
Kaplıca suları hangi hastalıklara iyi gelir?,
GÖNEN KAPLICA SULARI
Gönen Kaplıcaları'nda termal suyun sıcaklığı 73 santigrat derece civarındadır. Şifalı kaynaklardan hem banyo hem de içmek suretiyle yararlanılmaktadır. Gönende hangi kaplıcaya gidilir?
Gönende hangi kaplıcaya gidilir?,
Astım, bronşit, allerjik üst solunum yolu rahatsızlıkları, nefes darlığı gibi solunum yolu hastalıklarında tedavi edicidir. Sedef, egzama, akne gibi cilt rahatsızlıklarında, Kireçlenme, bel fıtığı, romatizmal rahatsızlıklarda. Gönen kaplıcaları nelere iyi gelir?
Gönen kaplıcaları nelere iyi gelir?,
Ekşidere Dağ Ilıcası: İlçede termal turizmin merkezi olan bu ılıcanın merkeze uzaklığı sadece 10 kilometre. Başta romatizma olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği söylenen bu doğal kaplıca haricinde, Soğuk Su Ilıcası olarak da anılan ve cildi güzelleştirdiği düşünülen ılıcayı görmeyi de ihmal etmeyin. Kaplıcalarda en az kaç gün kalınmalı?
Kaplıcalarda en az kaç gün kalınmalı?,
Ekşidere, 10902 Gönen/Balıkesir Gönen
Kaplıca suyunun kalsiyum, sülfat, klorür ve sodyum içeriğine sahip olduğu bilinmektedir. Kaplıca suyunun romatizma, kalp ve damar hastalıkları, kas ve iskelet sistemi travmaları, bel fıtığı, boyun fıtığı ve kireçlenme gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği düşünülmektedir. Kaplıca suyu kime iyi gelmez?
Kaplıca suyu kime iyi gelmez?,
Uzmanlar termal suda günde 2 kere girilmesi gerektiğini, her banyo kürü sonrasında minimum yarım saat dinlenilmesi gerektiğini ve mümkünse en az 3 haftalık bir kaplıca tatili planlanması gerektiğini söylüyor. Kaplıca suyuna günde kaç defa girmek gerekir?
Kaplıca suyuna günde kaç defa girmek gerekir?,
Kaplıca Kürü en az 15 en fazla 24 banyodur. Kaplıca suyuna en fazla 36-38 C giriniz. İlk hafta günde 1 defa ikinci hafta günde 2 defa giriniz. Banyoda kalma süresi 10 dakikadan başlayarak en fazla 20 dakikaya çıkartınız. Damar tıkanıklığına kaplıca iyi gelir mi?
Damar tıkanıklığına kaplıca iyi gelir mi?,
Kaplıca vücudu rahatlatıyor ve şifalıdır. Zengin minerale sahip kaplıca suyu romatizma, bel ağrısı, damar tıkanıklığı ve cilt hastalıklarına çok iyi geliyor." En şifalı termal su nerededir?
En şifalı termal su nerededir?,
1 – Sandıklı Hüdai Kaplıcaları / Afyon
Ülkemiz genelindeki en şifalı kaplıcalardan biri olduğunu düşünülen Sandıklı Hüdai Kaplıcası'ndaki termal su 72 derece sıcaklıkta çıkarılıyor. Bu kaplıcanın ülkemizdeki diğer pek çok kaplıcadan farkı ise çamur banyoları.