Kaplıca için nereye gidilir?
Kaplıca için nereye gidilir?,
Niğde'ye 75 km. uzaklıkta, Ulukışla—Adana yolu üzerinde bulunan Çiftehan Kaplıcası çeşitli kaynaklardan toplanan sulardan meydana gelmiştir. Çiftehan termal alanındaki termal kaynak Çiftehan fayına dik olarak kuzey, kuzeybatı yönlü faydan çıkmaktadır. Çiftehan Termal hangi şehirde?
Çiftehan Termal hangi şehirde?,
Otelde çamur havuzları, termal ve şok havuzları, jakuzi, hamam, tuz odaları, masaj çeşitleri gibi hizmetler sayesinde yenilenebilir ve keyifli bir termal tatil yapabilirsiniz. Otelde koronavirüs önlemleri de alınmış ve güvenli hizmet anlayışıyla misafirler ağırlanıyor. Kaplıca otellerinde neler var?
Kaplıca otellerinde neler var?,
Termal tesislerde spa, Türk hamamı, masaj, cilt bakımı, fizik tedavi gibi pek çok konuda hizmet veriliyor. Yani “Sadece dinlenmek istiyorum.” diyorsanız dilediğinizde termal tesislere gidebilir ve tatilin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz! Termal otelde ne yapılır?
Termal otelde ne yapılır?,
1 – Sandıklı Hüdai Kaplıcaları / Afyon
Ülkemiz genelindeki en şifalı kaplıcalardan biri olduğunu düşünülen Sandıklı Hüdai Kaplıcası'ndaki termal su 72 derece sıcaklıkta çıkarılıyor. Bu kaplıcanın ülkemizdeki diğer pek çok kaplıcadan farkı ise çamur banyoları. En iyi şifalı termal su nerede?
En iyi şifalı termal su nerede?,
1.Afyonkarahisar. Afyonkarahisar, kaplıca tatili yapmak için en çok tercih edilen şehirlerden biri olmayı başarıyor. Şehirde bulunan kaplıcaların suyunda yüksek seviyede sodyum, hidrojen sülfür ve bikarbonat bulunuyor. En iyi termal su hangi ilde?
En iyi termal su hangi ilde?,
PH değeri 7,5 – 7,8 olan Çiftehan kaplıca suları, Sülfatlı, Klorürlü, Sodyumlu ve Kalsiyumlu bir birleşime sahiptir. Banyo ve içme kürlerine elverişli olan bu sular, romatizma, sinirsel hastalıklar, deri, kadın, beslenme bozukluğu gibi hastalıklara olumlu etki yapar. Niğde Çiftehan Kaplıcaları neye iyi gelir?
Niğde Çiftehan Kaplıcaları neye iyi gelir?,
Uzmanlar genel bir ortalama verdiğinde banyo kürü olarak tercih edilecek sıcak kaplıca sularında şifa arayan kişilerin tedavi için minimum 7 gün maksimum 21 gün kaplıcaya girmesi gerektiğini açıklamış durumdalar. Eğer soğuk kaplıca suları maden suyu olarak içilip şifa aranacaksa minimum 3 günlük bir tedavi gerekiyor. Kaplıcada kaç gün kalmak gerekiyor?
Kaplıcada kaç gün kalmak gerekiyor?,
Romatizma, Lumbago, Siyatik, Nevralji, Nevrit, Polinevrit, Kadın Hastalıkları, Kırık ve çıkıklardan sonraki mafsal yapışıklıklarında, havuz banyosu en uygun tedavidir. Ayrıca hiçbir rahatsızlığı olmayanların bile senede bir defa içme kürü yapmaları çok faydalıdır. Siyatik kaplıca iyi gelir mi?
Siyatik kaplıca iyi gelir mi?,
Türkiye'deki kaplıcalar denince akla ilk termal başkenti olan Afyonkarahisar gelir. Sandıklı kaplıcaları da yüksek kükürt oranına sahip sularıyla şifa bekleyenlerin yardımcısı olur. 42-53 derece arasında değişen sıcaklık derecesiyle böbrek taşı, kadın hastalıkları gibi pek çok tedavide yardımcı olarak kullanabilirsin. Türkiye'de en iyi kaplıca neresidir?
Türkiye'de en iyi kaplıca neresidir?,
Termal su ile kaplıca arasındaki fark: özetle termal su, sıcak suyun kendisini ifade ederken, kaplıca, termal suların sağlık amaçları için kullanıldığı tesis veya yerleşim alanını ifade eder. Kaplıca, termal suları içeren tesislerdir.