Amatemde kaç gün yatıyor?

Amatemde kaç gün yatıyor? Amatemde kaç gün yatıyor?, Amatem de ne kadar yatılır?, Amatem zorunlu yatış nasıl yapılır?, Amatem de odalar kaç kişilik?, Amatem yatış ücretli mi?

Amatem de ne kadar yatılır?

Amatem de ne kadar yatılır?, Tedavi süresi ne kadar? Tedavi detoksifikasyon (arındırma) ve sonrasında psikososyal tedavi programından oluşmaktadır. Yatarak tedavi 4 haftadır. Taburculuk sonrası tedavi, 3 ay süreyle grup psikoeğitim programını ve en az 1 yıl süreyle poliklinik takiplerini kapsamaktadır.

Amatem zorunlu yatış nasıl yapılır?

Amatem zorunlu yatış nasıl yapılır?, AMATEM'ler gönüllülük esasına bağlı kuruluşlar olduğu için hakkında zorunlu tedavi kararı bulunan kişilerin yatarak tedavileri bu kuruluşlarda yapılmamaktadır. Amatem zorunlu yatış işlemi gerçekleştirmemektedir.

Amatem de odalar kaç kişilik?

Amatem de odalar kaç kişilik?, Boylam Psikiyatri Hastaneleri, Alkol ve Madde Bağımlılıkları Tedavi Merkezi (AMATEM), 40.000 m2 açık, yaklaşık 12.000 m2 kapalı alanda, her bir binada en çok 40 oda bulunmak üzere, yatay yerleşimli olarak ayrı ayrı binalarda konuşlanmıştır. AMATEM, tek kişilik odalarda 76 yataklı bir tedavi merkezidir.

Amatem yatış ücretli mi?

Amatem yatış ücretli mi?, Türkiye'de madde bağımlılığı tedavisi için 20 AMATEM hizmet veriyor. AMATEM'ler sosyal güvenceli hastalara ücretsiz bakarken, bu imkânı olmayan hastalardan para alıyor.

Amatem yatış nasıl olur?

Amatem yatış nasıl olur?, AMATEM KLİNİĞİ HASTA YATIŞ KRİTERLERİ

Poliklinikten yatışlar randevu sistemine göre gerçekleştirilir. Hastanın tedavi motivasyonu ve isteği esas olup kliniğe kendi isteğiyle yatarak tedavi olmak isteyen hastalar kabul edilir.


Amatem hafta sonu açık mı?

Amatem hafta sonu açık mı?, 1. AMATEM yatışları Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri yapılmaktadır. Hafta sonu ve Cuma günü yatış yapılmamaktadır.

Amatem ücreti ne kadar?

Amatem ücreti ne kadar?, Özel kliniklerde ise muayene ücreti 300- 600 lira arasında değişiyor, sonrasında her seans ortalama 400 lira. Yine ilaca yüklenen AMATEM gibi devlet hastanelerinde ise, bir madde bağımlısının devlete günlük maliyeti 120 lira dolaylarında.

Tedaviyi kabul etmeyen hastaya ne yapılır?

Tedaviyi kabul etmeyen hastaya ne yapılır?, AMATEM'de yatarak veya ayaktan tedavi olunabilir. Tedavinin ilk aşamasında alkol veya madde kullanımının kesilmesine bağlı olan yoksunluk bulguları tedavi edilmektedir. Bu aşamada ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Daha sonra ise alkol veya maddeye tekrar başlamamaya yönelik psikoterapi programı bulunmaktadır.

Amatem süreci nasıl işler?

Amatem süreci nasıl işler?, AMATEM 18 yaş ve üzeri Alkol/ Madde kullanım bozukluğu olan kişilerin tedavilerinin yapıldığı ayakta yada yataklı tedavi hizmeti sunan bir merkezdir.

Amatem nedir 4 sınıf?

Amatem nedir 4 sınıf?, Ziyaretler, 12:00-20:00 saatleri arasında ve hafta içi 30, hafta sonu 40 dakika olacak şekilde yapılabilmektedir.