Bursada kaplıcaya nereye gidilir?
Bursada kaplıcaya nereye gidilir?,
Asırlar boyu imparatorları, kraliçeleri iyileştiren Bursa kaplıcaları, merkezin dışında İnegöl'de Oylat ile Çitli Maden Suyu; Mustafakemalpaşa'ya bağlı Akarca köyünde Tümbüldek, Gemlik'te Umurbey köyü yolunda Terme; Orhaneli'ne bağlı Ağaçhisar ve Sadağ Kaplıcaları olarak da biliniyor. Balçova Termal havuz kaç TL?
Balçova Termal havuz kaç TL?,
8 değişik büyüklükte ve ısıda termal havuz bulunmaktadır. Havuz kullanım (120 dakika) ücreti kişi başı 1000 liradır. Termal havuzlardan yararlanma süresi sağlık açısından 2 saati aşmamalıdır. 12 yaş ve altı çocuklar sağlık açısından termal havuzlara alınmamaktadır. Bursa termal su neye iyi gelir?
Bursa termal su neye iyi gelir?,
Bu özelliklerine göre halk arasında kaplıcalar, çoğunlukla romatizma, eklem iltihapları, nikris, bel ve boyun ağrıları, fıtıklar, siyatik, karaciğer hastalıkları, idrar yolları hastalık- ları, bağırsak hastalıkları, cilt hastalıkları, kadın hastalıkları, prostat, şişmanlık gibi hastalıklar için kullanılmaktadır. Termal havuz kaç yaş sınırı?
Termal havuz kaç yaş sınırı?,
Termal su yaş sınırı kaç? Uzmanlar 12 yaşından küçük kişilerin termal oteller içerisinde yer alan termal suya girmemesi gerektiğini söylüyor. Kaplıcaya hangi ayda gidilir?
Kaplıcaya hangi ayda gidilir?,
Bir çok hastalığa fayda sağlayan kaplıcalar genellikle 4 mevsim hizmet vermektedir. Kaplıca kullanımı süresinde vücudu hava sıcaklıklarına ve soğuk havaya karşı korumak çok önemlidir. Bundan dolayı kaplıca kullanımı için genelde ilkbahar ve sonbahar mevsimleri tercih edilmelidir. En iyi kaplıca hangi şehirde?
En iyi kaplıca hangi şehirde?,
Ülkemizde kaplıcalar denilince ilk akla gelen şehir Yalova oluyor. Yalova genelinde termal sular oldukça şifalı ama şehirdeki en popüler kaplıcalar arasında ilk sırayı Armutlu Kaplıcası alıyor. Armutlu ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta olan kaplıca, ülkemizde ilk kaplıca tesislerinin kurulduğu yerlerden birisi. Termal Havuza nasıl girilir?
Termal Havuza nasıl girilir?,
-Kaplıca suyu küvete doldurulmalı ve su sıcaklığının 38°C ile 42°C aralığına gelmesi beklenmeli. Suya şampuan ya da duş jeli gibi bir ürün eklenmemeli. -Vücudun suyla temasına izin verecek bikini ya da mayo gibi bir kıyafet tercih edilmeli. -Suya girdikten sonra çok hareket edilmemeli. Balçova Termal suyu hangi hastalıklara iyi gelir?
Balçova Termal suyu hangi hastalıklara iyi gelir?,
Romatizmal kas ve yumuşak doku hastalıkları (Fibromiyalji,Periartrit,tendinit,bursit,epikondilit vb…) Bel-boyun fıtık ve ağrıları, Kemik-metabolizma hastalıkları (osteporoz vb…) Ortopedik ve nörolojik rehabilitasyon gerektiren hastalıklar (kırıklar, felçler, MS., CP., parkinson vb…) Termal Havuzda yüzülür mü?
Termal Havuzda yüzülür mü?,
Uzmanlar 28°C - 32°C aralığındaki sıcaklıktaki termal suların yüzme ve egzersiz için uygun olduğunu söylerken 36°C-38°C aralığındaki ve 40°C üzerindeki termal suların yüzmek için uygun olmadığını belirtiyor. En iyi şifalı termal su nerede?
En iyi şifalı termal su nerede?,
1 – Sandıklı Hüdai Kaplıcaları / Afyon
Ülkemiz genelindeki en şifalı kaplıcalardan biri olduğunu düşünülen Sandıklı Hüdai Kaplıcası'ndaki termal su 72 derece sıcaklıkta çıkarılıyor. Bu kaplıcanın ülkemizdeki diğer pek çok kaplıcadan farkı ise çamur banyoları.