Gönen belediye kaplıcaları fiyatları
Gönende hangi kaplıcaya gidilir?
Gönende hangi kaplıcaya gidilir?,
Ekşidere Dağ Ilıcası: İlçede termal turizmin merkezi olan bu ılıcanın merkeze uzaklığı sadece 10 kilometre. Başta romatizma olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği söylenen bu doğal kaplıca haricinde, Soğuk Su Ilıcası olarak da anılan ve cildi güzelleştirdiği düşünülen ılıcayı görmeyi de ihmal etmeyin. Gönen kaplıca suyu hangi hastalıklara iyi gelir?
Gönen kaplıca suyu hangi hastalıklara iyi gelir?,
Ağrılı ve iltihaplı kadın hastalıkları, ağrılı kalın bağırsak rahatsızlıkları, yüz felci, vücutta oluşan mekanik ağrılar, kireçlenme ve yumuşak doku romatizmaları Gönen kaplıcalarının olumlu etkilerinin olduğu problemler. Gönen Dağ Ilıcası hangi hastalıklara iyi gelir?
Gönen Dağ Ilıcası hangi hastalıklara iyi gelir?,
Kaplıca suyunun kalsiyum, sülfat, klorür ve sodyum içeriğine sahip olduğu bilinmektedir. Kaplıca suyunun romatizma, kalp ve damar hastalıkları, kas ve iskelet sistemi travmaları, bel fıtığı, boyun fıtığı ve kireçlenme gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği düşünülmektedir. Gönen Kaplıcaları kimin?
Gönen Kaplıcaları kimin?,
Şeffaf koşullarda ve kamuoyuna açık gerçekleşen ihalede kazanan Mutlular Grup oldu. Bu olayın bir yönü aslında kazanan Gönen oldu. Kaplıcaya hangi ayda gidilir?
Kaplıcaya hangi ayda gidilir?,
Bir çok hastalığa fayda sağlayan kaplıcalar genellikle 4 mevsim hizmet vermektedir. Kaplıca kullanımı süresinde vücudu hava sıcaklıklarına ve soğuk havaya karşı korumak çok önemlidir. Bundan dolayı kaplıca kullanımı için genelde ilkbahar ve sonbahar mevsimleri tercih edilmelidir. Hangi kaplıca hangi hastalığa iyi gelir?
Hangi kaplıca hangi hastalığa iyi gelir?,
Astım, bronşit, allerjik üst solunum yolu rahatsızlıkları, nefes darlığı gibi solunum yolu hastalıklarında tedavi edicidir. Sedef, egzama, akne gibi cilt rahatsızlıklarında, Kireçlenme, bel fıtığı, romatizmal rahatsızlıklarda. Kaplıca suyu kime iyi gelmez?
Kaplıca suyu kime iyi gelmez?,
Kaplıcalar özellikle kalp-damar, tansiyon, iltihaplı romatizma gibi kronik hastalığı olanlar, kanser, hamileler organ yetmezliği olan hastalar, kalp krizi geçirenler, kan sulandırıcı kullananlar ve obezler için tehlikelidir. En iyi şifalı termal su nerede?
En iyi şifalı termal su nerede?,
1 – Sandıklı Hüdai Kaplıcaları / Afyon
Ülkemiz genelindeki en şifalı kaplıcalardan biri olduğunu düşünülen Sandıklı Hüdai Kaplıcası'ndaki termal su 72 derece sıcaklıkta çıkarılıyor. Bu kaplıcanın ülkemizdeki diğer pek çok kaplıcadan farkı ise çamur banyoları. Günde kaç kere kaplıcaya girilir?
Günde kaç kere kaplıcaya girilir?,
Kaplıca suyuna günde 2 kere ve maksimum 20 dakika boyunca girmek yeterlidir. Daha fazla süre kaplıcada kalmak metabolizmayı gereğinden fazla hızlandıracağı için kendinizi çok yorgun hissetmenize, çarpıntı yaşamanıza ve hatta eğer su sıcaksa vücudunuzda yanıklar oluşmasına neden olur. Kaplıca ile Ilıca arasındaki fark nedir?
Kaplıca ile Ilıca arasındaki fark nedir?,
Doğal olarak çıkan şifalı sulardan açık olanlara çermik, etrafı çevrili olanlara ılıca, üstü kapalı olanlara kaplıca, soğuk şifalı suları ihtiva eden kaynaklara da içme adı verilmektedir.